FENG SHUİ FELSEFESİ İLE EV DEKORASYONU

Bir dönem oldukça popüler olan Feng Shui felsefesini dekorasyonuna yansıtmaya ne dersin? Feng Shui ile doğanın içerdiği enerjiyi yaşam alanlarına da taşıyabilir ve evinde pozitif enerji hissettirecek bir dekorasyon stili elde edebilirsin. Sen de Feng Shui nedir merak ediyorsan ve Feng Shui felsefesini ev dekorasyonuna yansıtmak istiyorsan, Savita Home sayfasına göz atabilirsiniz.

Feng Shui, Çince’de ‘rüzgar’ ve ‘su’ anlamına gelir ve enerji akışını artırmayı hedefler. Feng Shui’nin en önemli ögesi, ‘yaşam gücü’ anlamına gelen Chi’dir ve canlılara güç veren bir yaşam enerjisini temsil eder. Çinliler, Chi’yi anlamaya ve onu yaşamlarına adapte etmeye oldukça önem vermişlerdir. Chi, birçok enerji formu gibi görünmez olsa da, onu yaşam alanlarımızda hissetmek aslında çok kolay. 

Enerjiyi Yaşam Alanına Davet Et

Eğer bu enerjiyi evimize davet ediyorsak, ilk gireceği ve bizi ilk karşılayacağı yeri, evimizin girişi olan antreler olarak düşünebiliriz. Enerjinin buradan tüm yaşam alanına yayılması için ilk yapman gereken, ayakkabılarını ve palto gibi giysilerini bir dolabın içine yerleştirmek. Böylece enerji akışının kesintiye uğramasını önleyebilirsin. Antrenin ferah kalması için alanına uygun bir portmanto tercih etmeli, duvarlarında aynalara yer vermeli ve doğru bir aydınlatmaseçmelisin.

Bitkilerle Salonundaki Enerjiyi Artır

Gelelim Feng Shui salon dekorasyonuna; öncelikle salonunda bolca canlı bitkiye yer vermelisin. Canlı bitkiler büyürken sağlıklı bir enerji yayarlar. Canlı bitkileri salonunun birkaç noktasına yerleştirebilirsin. Salonunun kapı girişinde ise mobilya olmamasına dikkat etmelisin. Koltukların arka kısımları duvara dönük olmalı. Böylece oturan kişilerin kapıyı görecek açıda olması, rahat hissetmelerini sağlayacaktır. Yine enerji akışının kesintiye uğramaması için koltuklarınayaklarını yüksek tercih edebilirsin. 

Yuvarlak Formda Bir Yemek Masası Tercih Et

Eğer yemek odası takımın ve koltukların aynı alanda yer alıyorsa, duvarına yemek masasını yansıtacak büyük bir ayna asmalısın. Ayrıca yemek masasını yuvarlak formda tercih etmek, misafirlerinle olan ilişkini güçlendirecektir. Masanın üzerine ise güzel ve hoş kokan çiçeklerin yer aldığı bir vazo koyabilirsin.

Yumuşak Formlu Vazolar ve Mumlar Kullan

Feng Shui yatak odası dekorasyonunda da dikkat etmen gereken belli noktalar var. Öncelikle verimli bir uyku için yatak odanda soft renkler tercih etmelisin. Karyolanın ayakları mutlaka yüksek olmalı. Yatak başlığını ise duvara dayayacak şekilde konumlandırabilirsin. Yatağının her iki tarafına da yerleştirdiğin komodinlerin üzerine yumuşak formlu vazolar ve hafif kokulu mumlar koyabilirsin. 

Banyonu Soft Renklerle Dekore Et

Feng Shui ev dekorasyonu kurallarına göre, banyonun kapısı her zaman kapalı tutulmalı ve banyoda da soft renkler tercih edilmeli! 

Malzeme ve Renk Kullanımını Dengele

Feng Shui felsefesine göre ateş, su, toprak, ahşap ve metal olmak üzere beş unsur vardır. Bu unsurların dengesini sağlayacak renkler kullanmak oldukça önemli. Örneğin; suyu, mavi renk tonları simgeler. Aynalar ve camdan yapılmış her obje de suyu temsil etmektedir. Ateşi yansıtan renkler ise kırmızı ve mordur. Eğer dekorasyon stiline bu renkler uymuyorsa, ateş unsurunu yansıtmak için aynanın önüne mum koyabilirsin. 

Feng Shui’nin ana unsurlarından biri olan toprağın enerjisini ise, toprak tonlarına sahip saksılar ile yakalayabilirsin. Ahşap malzemeleri ise TV sehpalarında ve masalarda tercih edebilirsin. 

Son olarak Feng Shui unsurlarından metal, düzeni ve disiplini temsil eder. Eğer düzen ve disiplini yansıtmak istiyorsan, metal detaylı mobilyaları tercih edebilirsin. Metal renkleri beyaz ve gridir. Yuvarlak bir metal saat, beyaz yuvarlak bir kahve fincanı veya tabak kullanabilirsin.

Renkleri Doğru Kullan

Son olarak dekorasyonunda kullandığın renkler ile Feng Shui felsefesini yansıtabilir ve enerjisini hissedebilirsin. 

  • Beyaz

Rengin yokluğu gibidir. Birçok kültürde beyaz, dünya dinlenirken uyku halini temsil eder. Beyaz ayrıca zihinsel berraklığı, üretkenliği ve tamamlanmayı temsil eden metal elementle de bağlantılıdır.

  • Siyah

Feng Shui’de gücün rengidir. Aynı zamanda su elementini de temsil eder. Evinde mobilyalarının detaylarında veya fotoğraf çerçevelerinde kullanabilirsin. Ofiste ise güç ve otoriteyi temsil etmektedir.

  • Kırmızı

Enerji verir. Uzak Doğu’da kırmızı, şans anlamını da taşır. Dilersen kırmızıyı yoğun olarak değil, yalnızca vurgu yaratacak noktalarda kullanabilirsin.

  • Turuncu

Heyecan verici bir his uyandırır. Kırmızı kadar yoğun olmasa da enerjik bir renktir. Ofislerde tercih edilebilir. Evlerde ise oturma odası, yemek odası gibi alanlarda tercih edebilirsin.

  • Sarı

Konsantrasyonu sağlar ve yetenekleri destekler. Sarının tonları ise kişisel gelişmeyi sembolize eder. Çalışma odanda tonlarını kullanabilirsin.

  • Yeşil

İçsel denge ve huzuru sağlar. Aynı zamanda büyümeyi ve gelişimi temsil ettiği için çocuk odası dekorasyonunda ideal bir seçim olacaktır.

  • Mavi

Dinlendirici ve sakinleştirici bir renktir. Yatak odasında verimli bir gece uykusu sağlayabilir. 

Sen de Feng Shui felsefesini ev dekorasyonuna taşımak istersen savitahome.com‘u ziyaret edebilirsin.